SSS

e - Arşiv

e-Arşiv uygulaması hangi mükellefler için zorunludur?

Elektronik Fatura Kayıt Sistemi kapsamında faturalarını elektronik ortamda oluşturma izni almış olan mükellefler, 2014 yılı sonuna kadar faturalama süreçleri ile bilgi işlem sistemlerini, GİB’in tebliğinde yer alan usul ve esaslara uygun hale getirmek zorundadır. Ayrıca internet üzerinden mal / hizmet satışı yapan ve 2014 yılı gelir tablosu brüt satış hasılatı tutarı 5 milyon lira ve üzerinde olan mükellefler en geç 1/1/2016 tarihine kadar e-arşiv uygulamasına geçmek zorundadır.

e-Arşive geçmenin sağlayacağı faydalar kısaca nelerdir?

Elektronik Arşiv, çok sayıda fatura kesen firmalar için zaman, iş gücü, kaynak ve arşivlemede büyük tasarruf sağlayan bir uygulamadır. e-Arşiv uygulaması sayesinde firmalar kağıt fatura gönderme maliyetini ortadan kaldırarak faturadan kaynaklanan operasyonel yüklerini en aza indirebilecekler.

e-Arşiv uygulamasına nasıl geçilir?

  • e-Fatura’ya kayıtlı olmak gerekir
  • Mükellefler çözüm, entegrasyon ve sertifikasyon maliyetine katlanmak zorunda kalmadan, GİB tarafından izin verilmiş bir Özel Entegratör aracılığı ile elektronik arşiv hizmeti vermeye başlayabilirler, bunun için ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı’na başvurmaya gerek
  • Ayrıca firmalar kendi bilgi işlem sistemlerini GİB sistemine entegre ederek de e-arşiv oluşturabilirler.

e-Arşive geçmek için kurulum gerekli mi?

Firmaların elektronik arşiv uygulamasına geçmeleri için INTECON BİLİŞİM’e başvurmaları yeterlidir.